FORMULA 1

Maart 2022

Vorig formule 1-seizoen was ongezien spannend. De topmannen van F1 merken dat de snijdende spanning goed is voor, nu ja, de centen vooral… Daarom hebben die hoge piefen enkele grote en kleine maatregelen genomen om de race spannender te maken/houden. De nieuwe regels slaan vooral op het ontwerp van de bolides. De racewagen moet meer dan 798 kg wegen en men schrijft een aantal wijzigingen voor in functie van de luchtstroom achter de racewagen. Op deze manier kan een achterligger zonder al te veel luchtstromen gemakkelijker dichterbij komen, en dus ook voorbijsteken.

Oh, en aan de veiligheid van de coureurs heeft men blijkbaar tussendoor ook nog eens gedacht. De neus van de F1-wagen moet langer en de motor moet bij impact loskomen van het chassis, zonder de benzinetank te scheuren. Toch sympatiek van die mannen dat ze naast de centen-en-spectakel-maatregelen, ook denken aan de coureurs.

Wij snakken vooral naar nog meer van diezelfde spanning. Breedlachse Ricciardo, ervaren Hamilton en guitige Verstappen beloven ons menig adembenemende momenten. Ken je het gevoel? Je rijdt met je auto in een boerenwegeltje, met heel diepe grachten… plots komt een tegenligger. Jullie moeten beide uitwijken om mekaar te kruisen, (want achteruitrijden dat is onbegonnen werk). Dus, je rijdt voorzichtig langs de kant van de weg, wanneer je plots voelt dat je voorwiel naast het asfalt terecht komt. DÀT moment, die grote zucht… die herbeleven we wanneer Hamilton en Verstappen tijdens een inhaalmanoeuvre mekaar raken. Pure adrenaline en we zitten niet eens in dat team.

Weet je hoe je die rush nog intenser ervaart? Zend de race uit op een groot led scherm met een geluidsinstallatie… Het lijkt alsof je er dichtbij bent… En wist je dat wij net die grote led schermen verhuren? Plug and play, of eerder plug and ride…

Bron: De Standaard online | https://www.standaard.be/cnt/dmf20220316_98005765 | Gert Vermersch
Donderdag 17 maart 2022 om 3.25 uur

Formula 1 – DJ Visage

Traffic – Tiësto | volgende