CAREER OPPORTUNITIES

januari 2022

Als bedrijf in led schermen volgen we social media en zijn we dus ook actief op LinkedIn. We kunnen er niet naast kijken. Er staan massa’s vacatures open. In Vlaanderen (volgens de VDAB) momenteel zelfs 224 262 om precies te zijn.

We zien rondom ons vele uithangbordjes, A4-tjes, affiches en spandoeken. Ondernemers hopen op deze manier een nieuwe werknemer te vinden.

Geef nu zelf toe…

Bij welke advertentie krijg je zin om éclairs te kopen, zelfs al stond dit niet op je boodschappenlijstje?

Wij willen jou inspireren met tips en we houden de beste, belangrijkste, efficiëntste, rendabelste en meest winstgevende oplossing als laatst (inderdaad, dat zal iets te maken hebben met onze led schermen):

Aantrekkelijke vacature: investeer in mooie beelden, met al dan niet videomateriaal. Je boodschap moet je eerder tonen dan ze te vertellen. Gebruik kleur, zonder er een kitcherige boel van te maken, en opvallende slogans of bulletpoints.

Een vleugje mysterie: toon een detail van een jobgerelateerd item en maak voorbijgangers nieuwsgierig. Stel een vraag. Op deze manier gaat je bedrijf over de tong. Mond-tot-mond reclame werkt sneller en efficiënter dan om het even welk gazetje.

Referenties: laat de collega’s “getuigen” over de werksfeer, de jobinhoud,… een oproep van een collega komt heel uitnodigend over.

Gebruik humor: zoek een toffe cartoon, gebruik een grappige uitspraak van een collega, verdraai een gezegde,…

Maar vooral…

OPVALLEN: Duh, huur een mobiel led scherm. Haal het onderste uit de kan. Plaats het mobiel led scherm op diverse locaties, wissel af en vermijd gewenning. Let op plaatsen met veel woon-werk-verkeer.

Het komt erop neer dat je een advertentie maakt die goesting creeërt. Je plaatst die advertentie op een (mobiel) led scherm, zodat je bij passanten woon-werk-verkeer een zaadje kan planten. Mensen zullen hun huidige job kritisch bekijken. Ze zullen zich realiseren dat hun “innerlijke Ludo” serieus gegroeid is en het misschien wel tijd is om eens te veranderen. Want, verandering van spijs doet eten…

Ga aan de slag met deze tips, plaats je vacature op een led scherm en je bereikt zelfs diegene die nu nog niet beseffen dat ze eigenlijk zoeken naar een andere job.

Career Opportinities – The Clash

| La La La – Shakira ft Carlinhos Brown